Skip to main content

Cojaan Chiron Fatinat Al Sjark "Cojaan"

Geboren op 14 februari 1992 - overleden 31 augustus 2004

Chiron el Kharaman Lionel from the House of Daylight Ursus v. Katwiga
Grisa el Rachman
Sakara el Kharaman Hapax el Kharaman
Bryd el Kharaman
Bandhiravana Fatinat Al Sjark Oranje Fair Dinkum El Tazzi Tahaddiyat
Oranje Ceres of Silver Birch
Aniruddha Fatinat Al Sjark Bahadur Ar Qadir Thasi
Margaux el Iraja

Cojaan was er één van onze Valentijnskinderen van het C - Nest. Dit nest werd niet bij ons geboren maar bij familie de Kogel te Aalsmeer omdat de moeder bij hun leefde. Tot hun zesde levensweek werden de pups keurig en liefdevol door hun grootgebracht. Daarna hebben wij hun naar Ooltgensplaat gehaald. Chomasa "Tomaatje" bleef bij haar moeder. Vanaf het begin waren wij helemaal weg van Cojaan. Hij was nooit makkelijk in de ring en dacht ons altijd te moeten beschermen. Hij werd Nederlands en Duits kampioen en behaalde diverse dagtitels maar heeft heel wat door zijn onstuimig gedrag verspeeld met name op buitenshows. In en hal was hij "bijna tam". Hij werd beste zelfgefokte Afghaan reu volgens de NVOW puntentelling in de jaren 1994, 1995 en 1996. Thuis was hij de meest voorbeeldige Afghaan ooit en hij heeft in al die jaren niet één keer geprobeerd om baas over het roedel te worden. Hij liet het aan zijn grootmoeder Rudi over en daarna aan Laitin en Minnie. Toen Baatje binnen 11 weken wel 3 herseninfarcten kreeg heeft hij elke dag voor hem gezorgd, hem gepoetst en beschermd, kuilen voor hem gegraven waar hij in kon liggen en hem niet meer uit het oog verloren. Toen Baatje stierf was Cojaan heel lang heel stil. 

Onze Shih-Tzu dame Xapuri die samen met hem als pup aan het ravotten was en met hem volwassen werd "bouwde" altijd nestjes in zijn vacht en hij genoot van dat kleine ding. 

Op 23.08.'04 werd Cojaan onverwacht heel erg ziek. Piet onze dierenarts en Esther en Emily zijn assistentes hebben 8 dagen voor ons klaargestaan maar op 31.08.04 vonden wij het allemaal niet meer verantwoord en hebben hem moeten laten gaan.