Skip to main content

Helaas!

Na 25 jaar zien we ons gedwongen om met onze afghaanse windhonden en de sloughi's te stoppen. Vijf jaar geleden werd Frank op de internationale show te Eindhoven onwel. Dit was het begin van een alsmaar erger wordende slopende ziekte. Hij lijdt aan hartfalen in de zwaarste vorm. De ene dag trainde hij voor een marathon en de volgende dag was alles over. Vanaf vorig jaar oktober ging het plotseling heel snel. Tien october een zwaar hartinfarct, 27 december een hartstilstand.

In januari van dit jaar 4 "levensreddende" operaties. In april de vijfde operatie. En op 25 mei j.l. wederom een hartstilstand. Op dit moment (9 juni 2005) ligt Frank nog steeds in het ziekenhuis. Dat is de negende keer dat hij sinds oktober vorig jaar is opgenomen

 

Iedereen zal zich kunnen voorstellen dat de afghanen nu niet meer voldoende aandacht krijgen en ook ons grote stuk grond maakt dat niet goed.

Met de grote honden moesten we stoppen. Ze zijn allemaal goed ondergebracht, bij hele goede vrienden en dat stelt je weer een beetje gerust.

Manu is naar Joke en Paul in Portugal toegegaan (Ferestadeh). Scherkahns Tanyalou (Pippi) naar Lila in Arizona (House of Oranje). Qaro en Minnie zullen naar Engeland gaan waar zij met Hamide en Laithin bij het gezin van Suzanne Kerée-Bartolo zullen blijven voor de rest van hun leven. Onze sloughi teef Mauri is naar de moeder van Pierre (kennis van ons) gegaan.

 

Het was onze moeilijkste beslissing ooit. Maar wat wij graag wilden telde even niet meer mee. Het ging om de honden. Dat ik de honden zo goed mogelijk zal volgen spreekt vanzelf. Van tijd tot tijd zal ik via onze site laten weten hoe het verder met ze gelopen is. Vanaf volgend jaar ga ik ze allemaal opzoeken bij de "nieuwe eigenaren".

Met de Shih-Tzu ga ik door. Deze honden vereisen wel veel onderhoud, maar hoeven veel minder te rennen. Ze kunnen iets makkelijker alleen zijn. Ze hebben zich wat makkelijker aangepast aan de nieuwe situatie. Ontwikkelingen rond dit ras in Fatinat kunnen jullie natuurlijk op deze website volgen.

Verder hoop ik natuurlijk dat het met Frank snel beter zal gaan. Voor hem is het een moeilijke tijd. We hebben gelukkig heel veel steun van goede vrienden en bekenden. Dat helpt op zo'n moment.

Thanks.
Margit